14 Eylül 2012 Cuma

Şimdi Reklamlar... Dizem

 
 
• Dizem Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Gülpınar beldesinde 2007 yılında kurulmuştur.

• Toplam 679 dönüm organik tarım arazisi üzerinde çiftçilik yapılmaktadır ve bunun yanında Gülpınar beldesindeki tarım arazilerinde yetişen konvansiyonel ve organik zeytinler de tesisimizde işlenmektedir.

• Organik zeytin tarımı, Organik Naturel Sızma Zeytinyağı, Naturel Sızma Zeytinyağı, Naturel Birinci Zeytinyağı, Sofralık Organik Zeytin ve Sofralık Siyah - Yeşil Zeytin üretimi alanlarında faaliyet göstermektedir.

• Kuzey Ege adıyla bilinen bu yöredeki bu topraklarda yaptığımız tarımla başlayan yolculuğun sonunda Dizem Zeytinyağı oluşmaktadır.

• Yıllık kapasitemiz doğal şartlara bağlı olarak 250-500 ton zeytinyağı arasında değişmektedir.

• Dizem kelimesi zeytinyağındaki serbest asitlik değerini ifade etmek için kullanılır. Asitlik derecesi de her 100 gram zeytinyağında bulunan serbest oleik asit miktarının yüzde olarak ifade edilmesidir. % 0 - 1 arasındaki serbest asitlik 0 -10 dizem arasında adlandırılır.

• 0,8 asitlik zeytinyağı demek 100 gram zeytinyağında 0,8 gram serbest oleik asit bulunan zeytinyağı demektir. Örneğin % 1 asitli yağ 10 dizem iken, % 0,8 asitli yağ 8 dizem olarak adlandırılır.

• Dizem Zeytinyağlarının tadı sürekliliğini korur, yani değişmez. Dizem zeytinyağının kendine özel yoğun meyvemsi kokusu ve aroması vardır. Bu özelliğini yetiştiği bölge ve özenle yapılmış üretimi sayesinde elde etmiştir.

Her zaman aynı yörenin zeytinlerinden, aralarına diğer bölge zeytini karıştırılmadan, Ege Denizi’nin iyodunu koklamış, kış boyunca Ege Denizinin poyrazını sindirmiş zeytinlerden özenle sıkılmıştır. Zeytin; bulunduğu yörenin yeri, konumu, iklimi, aldığı rüzgarlar ve yetiştirilme şekillerine göre değişik aromalara sahip olabilen bir meyvedir. Her bölge zeytininin kendine has bir aroması vardır. Bölgemizde yetişen zeytinlerde meyvemsi ve yumuşak tatlı bir aroma vardır.

• Yağlarımız Ayvacık, Gülpınar‘da üretilirken el değmeden paketlenir ve Türkiye’nin en üst düzey müşteri profili olan otel ve restoran zincirlerinin üst segmentlerine hitap eder.

• Dizem Zeytinyağları plastik şişelere esir olmadığı için ve cam şişelerde muhafaza edildiği için dalındaki aromasını ilk günkü gibi korumaktadır.

• Üretimde kullandığımız zeytinler kendi yöremizden seçilmekte ve erken hasat olmasına dikkat edilmektedir.

• Butik üretimimiz sayesinde işletmelerin istekleri doğrultusunda yağ çeşitleri üretebilmekteyiz.

• Dizem, 2009 yılında Zeytindostu Derneğinin düzenlediği Kalite yarışmasında kalite ödülüne layık görülmüştür.

• 2010 yılında Zeytindostu Derneği ile Türkiye genelinde düzenlenen ‘8. Ortak Akıl Toplantısı’ Türkiye’nin tüm zeytinyağı üreticilerini Dizem yağ fabrikamızda toplayarak bir workshop düzenlemiştir.

• 2012 yılında Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa ve Norveç’e ihracatlarımız gerçekleşmiştir.


Tasarım & Photograph: Burcu Yalçın

www.burcuyalcin.com.tr

www.dizem.com.tr

Hiç yorum yok: